Teaching Mission Translations


Back to List of Translations
Print This Document

Illawarra District, Australie, 4 Januarie, 2003.

Machiventa Spreekt.

Onderwerp: “Familie Waarden.”


                                    Ontvangen door Sandy Montee.


Sandy: “Hallo Machiventa. Bent U hier?”


Machiventa: “Ja, Sandy, de verbinding is tot stand gebracht. Hoe gaat het met jou in het nieuwe jaar.?”


Sandy: “Het gaat mij goed. Ik heb eindelijk een bibliotheek gevonden, en heb al veel gelezen. Wanner ik in een nieuwe plaats arriveer, kijk ik altijd eerst rond naar een bibliotheek. Ook voel ik mij ditmaal beter thuis in Australie. Ik voel me gelukkig dat ik hier verblijven kan, en heb het gevoel dat hier ook mijn thuis is, alhoewel ik toch wel mijn kinderen en kleinkinderen mis.”


Machiventa: “Laten wij vandaag over familie spreken. Bij tijden schijnt het dat de familie kring sommige oude waarden mist, en de kinderen zich verloren voelen zonder grenzen, welke door de ouders twee en drie generaties geleden werden gezet. Ik spreek nu in het algemeen over dit, want niet alle families hebben last van de hiatus syndroom in de generatie.


“Een ding dat ik vaak zie wat verloren is, is de kwaliteit van de tijd welke de ouders aan hun kinderen zouden kunnen geven. Over het algemeen worden materieele vervullingen als succes of als een mislukking beschouwd bij de moderne families. Ze willen in een groot huis wonen, met een nieuwe auto op straat, en zoveel mogelijk van alle gemakken voorzien. En om dit allemaal te bekostigen moeten vaak beide ouders lange uren werken, zodat in de avonduren het nodige huiswerk gedaan moet worden. En dan zijn ze blij dat de kinderen een paar uur televisie kijken, zodat er weinig tijd is om met hun kroost over de belevenissen van hun dag te spreken.


“Heel vaak hebben de ouders er weinig weet van wanneer de kinderen problemen hebben op school, geen idee van de druk van vrienden om alcohol of drugs te gebruiken, en geen flauw vermoeden hoe hun kinderen in deze samenleving hun morale waarden handhaven.


“Sommige kinderen ontvangen geen leiding in ethisch werken, en als ze op leeftijd komen weten ze niet hoe ze zichzelf moeten handhaven. Het leven is zo druk dat de familieleden iedere dag geregeld een andere richting uitgaan, en zij worden geschokt wanneer hun tiener 'plotseling' door de politie wordt opgepakt voor wetsovertreding.


“Ik zou de mensen willen adviseren om eens goed te bedenken hoe zij de volgende generatie zullen onderwijzen. Een paar ouderwetse waarden zouden gemakkelijk plaats kunnen vinden in de opvoeding wanneer families hun prioriteiten eens overdachten.”


Sandy: “Ik ben het helemaal met U eens. Het lijkt mij zo toe, dat de ouders hun kinderen meer willen geven, omdat ze het in hun eigen jeugd niet gemakkelijk hadden. Maar ik weet niet, of dit de juiste weg is.”


Machiventa: “Wij zouden hier uren over kunnen spreken, maar ik moet nu weg. Vergeet niet, dat de volgende generatie jullie toekomst is.


“Dit is Machiventa.”


© The 11:11 Progress Group.

"Altijd in Dienst van Michael."

http://www.1111publishers.com