Teaching Mission Translations


Back to List of Translations
Print This Document

Idaho, VS van A, 22 Juni, 2003.

Machiventa Spreekt.

Onderwerp: “Alleen maar het Grondwerk.”

 

                                    Ontvangen door Sandy Montee.

 

Machiventa: “Goede morgen Sandy. Dit is jouw vriend en leeraar, Machiventa.

 

“Ik stuur je vandaag ook de groeten van de groep middenwezens, die gedurende de laatste dagen bij jou op visite kwamen. Zoals je weet, hebben wij Char (zie notering onderaan) naar jou toegestuurd om bij jou te zijn, en zij zal je zeer respecteren voor jou navraag vanwege haar wetenschap op het gebied van haar buitengewone deskundigheid.

 

 “Vaandaag zou ik willen spreken over het leven, overeenkomstig met jullie potentialiteiten. De meeste mensen op deze aarde denken zoveel mogelijk te doen, om zoveel mogelijk vooruit te komen. Zij hebben een denkbeeld van een erg koortsachtig tempo om zoveel mogelijk van alles gedaan te krijgen. Vandaag zou ik graag over het tegenovergestelde willen spreken.

 

“Ik merk dat het leven op Urantia veel te druk is, en ik weet dat veel luitjes er veel baat bij zouden vinden om langzamer aan te doen, en met een helderder bewustwording van de gezichtspunten in hun leven die belangrijker zijn, waardoor zij een meer geslaagd leven krijgen door de vervulling van hun grootste potentieel.

 

“Wanneer wij onszelf afremmen, dan kunnen wij eerlijker over onze waarden, onze hoop en dromen nadenken. En vaak vinden wij, dat het niet een zaak is om meer te doen, maar meer dat het beter is om minder te doen. Voor velen mag dit de waarheid voor hun gehele leven zijn, omdat zij moeilijkheden hebben om zich te ontspannen, en zich geen geduld gunnen om over iets na te denken.

 

“Wij betuigen dat julie relaties met God, en de tijd welke jullie apart zetten om met God te zijn, het meest belangrijke moment van de dag is voor jullie, om in de Stilte te gaan, om te bidden, en dan te luisteren naar het ‘woord van God’.

 

“Om deze Stilte iedere dag te zoeken is deze afscheiding voor jullie zelf de meest achtenswaardige taak van je streven, zoals de bevordering van je geestelijke vooruitgang. Om gewoonweg te ontspannen en God te vragen om bij jou te zijn, is zeer belangrijk als je door je waarden sorteerd, waarbij het niveau van de karakter bouw van de ziel is bij inbegrepen.

 

 “De tijd die jullie geven aan deze gemeenschap met de Schepper, weerspiegelt jullie waardering voor Zijn schepping. Zijn gerechtigheid om jullie het leven te schenken, en jullie op ieder kruispunt van het leven te helpen, als jullie voortgang maken tot het uiterste begrip voor de ware bedoeling van het leven.

 

 “Jullie levensduur op Urantia is inderdaad niet meer dan een oogwenk in het oog van de tijd, vergeleken bij de eeuwen die je doorbrengt gedurende de opklimming naar het Paradijs. Het doel van jullie leven hier vertegenwoordigd louter en alleen het grondwerk voor de fundering van jullie eeuwige loopbaan, en dit moet met veel zorg gedaan worden, met meten en vooraf beraming hoe je dit fundament gaat bouwen voor de bastion van jullie eeuwige toekomst.

 

 “Ik zou graag willen, dat jully gaan overwegen hoe jullie de snelheid gaan verminderen, en jullie meer bewust worden hoe gezegend jullie zijn in dit leven. Als jullie over vertraging nadenken, en op onze recommendatie zullen reageren om regelmatig de Stilte te zoeken, dan gaan jullie naar jullie potentieel als geestelijke wezens leven, en dan zullen er veel meer gezichtspunten van het leven vanzelf op hun plaats terecht komen.

 

 “Jullie God is de Schepper, de Vader van alles wat er is, en Hij is ook de innerlijke stem en jullie Levensgezel op dit pad welke jullie gekozen hebben. Hij zal jullie je doel laten zien, wanneer jullie je bewust worden van een reis gevuld met zinvolle verheldering.

 

“Ik ben Machiventa Melchizedek, en ik wens jullie een goede dag.”

 

Notering: “Char” (919, of 9:19) is een pas gearriveerd middenwezen – geen inwoner van deze planeet. De zeer op prijs gestelde deskundigheid van Char is op het gebied van gezondheid, dieet, medicijnen, en de van dag tot dag organisatie. De uitdrukking ‘werkster’ (charwoman) komt in mijn gedachten.

 

Gezegend . . . Sandy.

 

 © The 11:11 Progress Group.

Dios está siempre en mi mente. 

  www.1111publishers.com